Știri AGIR Brașov

2022-11-10Concurs „Student Design & Manufacturing Competition” –SDMC 2022, ediția a II-a

Invitam echipe de studenti si masteranzi sa participe la The Second Edition Student Design and Manufacturing , care va avea loc la Universitatea Transilvania din Brasov in perioada 10-11 noiembrie 2022.
Scopul acestui concurs este de a promova creativitatea in procesul de fabricatie, furnizand comunitatii inginereşti noi perspective In dezvoltarea conceptuala a produselor, şi de a crea, dezvolta şi mentine un forum al studentilor cu scopul popularizarii ideilor noi şi inovatoare.
Concursul reprezinta un bun prilej pentru participanti de a lua contact cu nivelul preocuparilor si realizarilor in domeniu, la nivel national. Organizatorul competitiei Student Design & Manufacturing este Universitatea Transilvania din Braşov, Facultatea de lnginerie Tehnologica şi Management Industrial, Departamentul lngineria Fabricaţiei.
Evenimentul se organizeaza sub patronajul ASTR, AUIF si AGIR.
Informatiile se afla pe site-ul evenimentului: https://itmi.unitbv.ro/ro/stiri-si-evenimente/448-student-design-manufacturing-competition-2022-blog.html

2020-09-18PREMIUL AGIR PE 2019 -ACORDAT FIRMEI SC COMPOZITE SRL DIN BRASOV-DIRECTOR GENERAL DR. ING. DORIN ROSU, VICEPRESEDINTE AL SUCURSALEI AGIR DIN BRASOV

PREMIUL AGIR PE 2019 ACORDAT FIRMEI SC COMPOZITE SRL DIN BRASOV-
DIRECTOR GENERAL DR. ING. DORIN ROSU,
VICEPRESEDINTE AL SUCURSALEI AGIR DIN BRASOV

2020-05-06Soluția de dezinfectare pentru COVID 19

Firma ECSA SRL din Brașov, reprezentată de Ing. Ion Voicu și Sucursala AGIR Brașov, reprezentată de Prof. univ. dr. ing. Ionel Starețu, au conceput, experimentat și testat o soluție de dezinfectare pentru COVID 19.

Soluția de dezinfectare pentru COVID 19 se bazează pe folosirea unei temperaturi în jur de 90 grade C, generată de panouri radiante cu infraroșu(tip IP65).
Prima variantă este destinată dezinfectării unor obiecte(mănuși, ochelari, viziere etc.) sau echipamente(halate, combinezoane etc.), variantă care este realizabilă în 3 tipodimensiuni.

Varianta a doua este de tip tunel pentru dezinfectarea persoanelor îmbrăcate obișnuit sau cu echipament de protecție(timp de expunere 2 minute).

Varianta 1 este realizată la nivel de laborator și testată.
Oricare din variantele descrise se poate realiza la comanda, prin plata unui avans de minim 30%, către ELECTRONICA CONSULTING SERVICE APLICATII ECSA SRL, persoană de contact și pentru eventuale detalii(preț, termene de livrare, capacitate de producție etc.): ing. Ion Voicu, director general, telefon : 0722592129.

Mai sus este dată o schiță pentru echipamentul de dezinfectare corespunzător variantei 2, destinată obiectelor.

2019-07-21In memoriam Inginerul Traian Tomescu

In memoriam Inginerul Traian Tomescu, un profesionist de marca, un coleg exemplar
Univers Ingineresc nr.: 14/2019
Data: 16-31 iulie 2019

Inginerul Traian Tomescu a trecut recent în eternitate, după o viață îndelungată dedicată cu pasiune ingineriei în general, și ingineriei aviației, în special, fiind implicat în activitățile AGIR până în ultimele clipe ale existenţei sale. Reperele biografice atestă pe deplin această apreciere. A absolvit Liceul Ion Neculce din București în anul 1965, fiind aeromodelist la clubul Grivița din București încă din 1960. De asemenea, a fost pilot sportiv de performanță la planorism (Aeroclubul Clinceni, 1966 - 1970).

Şi-a început activitatea de inginer mecanic în specialitatea aviaţie la ICA Brașov, în 1970. Aici a semnat bun pentru zbor la 1063 aeronave (planoare, avioane, elicoptere). La Întreprinderea de Construcții Aeronautice - ICA Brașov (1970 - 1989) și, apoi, la SC IAR SA Braşov (1990 - 2011) a parcurs toate treptele afirmării profesionale, remarcându-se prin calităţi deosebite în promovarea progresului tehnico-ştiinţific şi în management. În acest sens, este de menţionat că, în perioada 2005 - 2006, a fost inginer principal la Serviciul Comercial la IAR Brașov, iar în intervalul aprilie 2007 - iunie 2011 a îndeplinit funcţia de director general.

A participat la realizarea tuturor programelor importante derulate la ICA și SC IAR SA Braşov. În acest sens, este de reamintit că, în calitate de coordonator al etapei a III-a de dezvoltare a ICA Brașov în perioada 1984 - 1988, în colaborare cu IPCM - Bucureşti, a avut un rol important la fabricarea elicopterelor cu rotoare coaxiale Ka 126, proiect care a permis dublarea capacităţilor de producție. În 1991, a elaborat tema-program pentru Aeroportul Brașov şi a conlucrat la realizarea studiilor pentru acest obiectiv de o deosebită importanţă nu numai pentru zona Braşovului, ci pentru întreaga ţară. De asemenea, a participat la realizarea altor studii şi proiecte, între care cele care au vizat Ambulanța Aeriană din ţara noastră şi înfiinţarea a două heliporturi în zone montane, la Mălăiești și Sâmbăta de Sus.

Inginerul Traian Tomescu s-a remarcat printr-o bogată activitate civică. A fost membru al Asociaţiei Generale a Inginerilor din România din anul 1990, iar din 1995, până la decesul său, a fost preşedintele Sucursalei Braşov a AGIR şi membru în Biroul Executiv al Consiliului Director al Asociaţiei. În acelaşi timp, a fost membru al Societății Experților Tehnici Extrajudiciari și Consultanți din AGIR.

A publicat numeroase articole în Univers ingineresc și în Buletinul AGIR.

A fost vicepreședinte al Asociației Aviatorilor Brașoveni, precum şi membru al Comitetului Român de Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii din Academia Română. Este coautor al monografiei 70 de ani IAR Braşov, al volumului Aripi Brașovene și autor al lucrării 30 ani de la constituirea Asociației Aviatorilor Brașoveni.

În clipele despărţirii de eminentul profesionist şi de dragul nostru coleg, ne exprimăm profundul regret, suntem alături de familia îndoliată, şi, în același timp, avem convingerea că activitatea ing. Traian Tomescu va rămâne permanent vie în memoria tuturor celor care l-au cunoscut și i-au apreciat activitatea remarcabilă profesională şi civică.

Dumnezeu să-l odihnească în pace.

Prof. univ. dr. ing. EurIng Ionel Staretu, Vicepresedinte al Sucursalei AGIR Brasov
Prima pagina ziar nr. 14/2019

Articol integral:
http://www.agir.ro/univers-ingineresc/numar-14-2019/in-memoriam-inginerul-traian-tomescu-un-profesionist-de-marca-un-coleg-exemplar_6494.html

2016-12-31Anunt cotizatie 2017

Important - Plata cotizatiei membru AGIRConform statutului, persoanele care nu au achitat cotizatia timp de 2 ani consecutivi isi pierd calitatea de membru AGIR.Cotizatia de membru AGIR pentru anul urmator 2017, trebuie achitata pana la 31 decembrie a.c.

– 25 lei inscrierea (include si legitimatie noua);

– 40 lei cotizatia anuala (studentii nu platesc cotizatie, dar daca doresc sa primeasca ziarul bilunar „Univers ingineresc“ trebuie sa achite cotizatia);

– 20 lei cotizatia pensionari;

- Noul tip de legitimatie 10 lei; (in cazul in care aveti deja legitimatie tip card, nu mai este necesar sa schimbati legitimatia)

Membrii AGIR cu domiciliul in strainatate:

– 12 euro taxa de inscriere;

– 25 euro cotizatia anuala.

Membri colectivi: inscrierea 200 si cotizatia anuala 400 lei

Membri sustinatori minim 1.000. lei.Plata taxelor se poate efectua:

1.CONT LEI: RO35 BTRL 0410 1205 W359 08XX , , Banca Transilvania, Ag. Piata Amzei,

2. Cont AGIR Euro: RO54 RZBR 0000 0600 0471 1875 Raiffeisen Bank, Piata Amzei

3.Sediu AGIR,

CUI: 3162244,

La plata prin banca se specifica numele si numarul legitimatiei daca acesta se cunoaste.

0000-00-00Participare la competiții de aeromodele - Brașov și alte locații din țară și din Europa


Participare la competiții aeromodele și în juriul FAI a ing.dipl.Traian Tomescu.

Responsabili: ing.dipl.Traian Tomescu
Colaboratori: Colaborare cu FRMd și CS Atlantis-AS Aripile